Nieuwsarchief

Stichting Natuurpolders start beheer Hennipgaarde

28 februari 2017
Op 20 februari hebben enkele inwoners uit Zevenhuizen de Stichting Natuurpolders opgericht. De stichting gaat vanaf 2018 het beheer verzorgen van een deel van de Hennipgaarde.
lees meer

Bewoners aan het woord over de Hennipgaarde

26 januari 2017
Benieuwd wat bewoners en betrokkenen vinden van het Definitief Ontwerp van de Hennipgaarde? Bekijk het filmpje dat we tijdens de inloopavond hebben gemaakt.
lees meer

Bestuur keurt Definitief Ontwerp goed

05 januari 2017
Het Algemeen Bestuur van het Recreatieschap Rottemeren heeft het Definitief Ontwerp voor de Hennipgaarde goedgekeurd. Groen licht dus voor de aanleg dit jaar!
lees meer

Bewoners enthousiast over ontwerp Hennipgaarde

28 november 2016
Geweldig, hartstikke leuk plan, kindvriendelijk, leuk en gevarieerd! Bewoners reageerden enthousiast op het definitief ontwerp van de Hennipgaarde tijdens de inloopavond 23 november.
lees meer

Inloopavond Definitief Ontwerp op 23 november

07 november 2016
Op 23 november ben je tussen 19.30 en 21.30 uur van harte welkom bij de inloopavond over het Definitief Ontwerp van de Hennipgaarde.
lees meer

Parkeerterrein wordt omgeturnd

17 oktober 2016
Nu het WK achter de rug is, wordt het parkeerterrein in de Hennipgaarde omgeturnd tot een groene parkeergelegenheid.
lees meer

Leerlingen ontwerpen speel- en beweegpolder

03 oktober 2016
Leerlingen van basisscholen de Eendragt en ’t Reigerbos hebben afgelopen week gewerkt aan het ontwerp van de speel- en beweegpolder in de Hennipgaarde in Zevenhuizen.
lees meer

Waar komt de naam Hennipgaarde vandaan?

02 oktober 2016
Hennip is Zevenhuizens voor hennep. Deze plant groeide vroeger in het Rottegebied. Er werd touw en linnen van gemaakt.
lees meer

'Hennipgaarde' nieuwe naam voor de 9 hectare

09 september 2016
Hennipgaarde. Dat is de nieuwe naam voor de 9 hectare in de Eendragtspolder. Vrijdag kregen Dick de Jong en Anja Blaas de prijs uitgereikt door de jury en Rik van Woudenberg, bestuurslid van het Recreatieschap Rottemeren.
lees meer

Oogstfeest 3 september

24 augustus 2016
De werkgroep 9 hectare Eendragtspolder staat op 3 september met een kraam in de Dorpsstraat tijdens het Oogstfeest.
lees meer

WK roeien in volle gang

23 augustus 2016
Zondag beproefden de eerste roeiers hun geluk op het WK roeien voor niet-Olympische nummers, dat van 21 tot en met 28 augustus op de Willem-Alexander Baan plaatsvindt.
lees meer

Bedenk jij de nieuwe naam voor de 9 hectare?

16 augustus 2016
We zijn op zoek naar een nieuwe naam voor de 9 hectare. Weet jij een leuke, toepasselijke naam die goed bij het recreatiegebied past dat we op de 9 hectare in de Eendragtspolder aanleggen? Doe mee aan de prijsvraag!
lees meer

Samenstelling kerngroep aangepast

11 augustus 2016
Nu de tijdelijke parkeerplaats is gerealiseerd en er duidelijk omlijnde plannen liggen voor de 9 hectare, gaan we een nieuwe fase in. De kerngroep is hierop aangepast.
lees meer

Werkgroepen hard aan de slag

11 juli 2016
Van het voorjaar hebben we de workshop Breng de Eendragtspolder tot bloei! en de Doemee-avond georganiseerd. Enthousiaste bewoners hebben zich vervolgens verenigd in werkgroepen
lees meer

Doemee-avond op 2 juni

24 mei 2016
Wil je meedoen met het verder brengen van de plannen voor de 9 hectare in de Eendragtspolder of betrokken worden bij het beheer? Ben je nieuwsgierig hoe het staat met de plannen? Kom naar de Doemee-avond op 2 juni.
lees meer

Workshop Breng de Eendragtspolder tot bloei

19 mei 2016
Op 10 mei vond een workshop 'Breng de Eendragtspolder tot bloei' plaats om de plannen voor de 9 hectare een stap verder te brengen.
lees meer

Aanleg tijdelijke parkeerplaats binnenkort van start

17 mei 2016
Op 1 juni start de aanleg het tijdelijke parkeerterrein bij de Willem-Alexander Baan in de Eendragtspolder.
lees meer

Inspirerende voorbeelden

29 april 2016
Een beweegtuin, oude graanrassen, sociale duurzaamheid, een voedselbos, healing landscape, een frisbeebaan. Het zijn mooie voorbeelden waar we ons bij de inrichting van de 9 hectare door kunnen laten inspireren.
lees meer

Afspraken maken rond gebruik parkeerterrein

28 april 2016
Tijdens de Kijkmee-avond in november 2016 bleek er draagvlak te zijn voor beperkt gebruik van de parkeervoorziening die op de 9 hectare wordt aangelegd.
lees meer

Minimale bodemverontreiniging geen risico voor beoogde inrichting

20 april 2016
Bij een partijkeuring is een lichte verontreiniging met gewasbeschermingsmiddelen in de bovenste halve meter grond geconstateerd.
lees meer

Omgevingsvergunning

05 april 2016
Op vrijdag 1 april 2016 is de omgevingsvergunning verleend voor de aanleg van het tijdelijke parkeerterrein dat gebruikt gaat worden tijdens het WK roeien in augustus 2016.
lees meer

Schetsontwerp aangepast

15 maart 2016
Vanwege een gas- en een waterleiding die onder de toekomstige parkeerplaats doorlopen, is het schetsontwerp in het voorjaar van 2016 aangepast.
lees meer

Linten geplaatst

10 maart 2016
Er zijn linten geplaatst op de plek waar het tijdelijke parkeerterrein wordt aangelegd. Dit om te voorkomen dat vogels er gaan broeden.
lees meer

Groen licht voor inrichting 9 hectare in Eendragtspolder

02 januari 2016
Het Algemeen Bestuur van het Recreatieschap Rottemeren heeft besloten om € 1,9 miljoen beschikbaar te stellen voor het inrichten van 9 hectare in de Eendragtspolder.
lees meer

Kijkmee-avond inrichting 9 hectare Eendragtspolder op 16 november

02 november 2015
Op 16 november vindt van 19-21 uur een Kijkmee-avond plaats voor inwoners en andere belanghebbenden over de inrichting van 9 hectare in de Eendragtspolder
lees meer

Ontwerpproces voor 9 hectare Eendragtspolder binnenkort van start

13 oktober 2015
Het Recreatieschap Rottemeren start binnenkort met betrokkenen uit de omgeving een ontwerpproces voor de inrichting van een terrein van negen hectare in de Eendragtspolder.
lees meer

Droge voeten route

15 mei 2013
De Droge voeten route is een fiets- en wandelroute van 6 of 9 km door de Eendragtspolder met uitleg over de werking van de waterberging. U kunt de route gratis downloaden.
lees meer